Wingsurfen en wingfoilen breekt door – een FAQ

Wingsurfen en wingfoilen breekt door
Wingsurfen en wingfoilen breekt door. Foto: Marcel Berrevoets heeft wingfoiler Mark van der Burg in het vizier.

Wingsurfen, wingboarden, wingfoilen en winging zijn de verschillende namen voor de nieuwste windsport. Het is een combinatie van windsurfen, kitesurfen en foilen. Wingsurfen en wingfoilen breekt door. Dat is een feit.

Wingsurfen en wingfoilen breekt door

Het bestond al jaren maar is nooit echt doorgebroken. In 2020 was het wel zover. Een aantal kitesurf merken is het gelukt heel goede surf wings te maken. Best logisch gezien de opgebouwde kennis en beschikbare materialen van de merken. Op dit moment gaat de ontwikkeling razend snel.

Windsporten zijn helemaal in

Daarnaast zijn windsporten helemaal in. Wingsurfen en wingfoilen horen inmiddels ook in het rijtje windsporten thuis. Het spreekt allerlei sporters aan en is relatief gemakkelijk om mee te beginnen. Daarom gaan we hier meer over schrijven en het zelf ervaren. Mocht je in de tussentijd meer gave foto’s over wingsurfen en wingfoilen willen bekijken, bekijk dan het instagram account van Marcel Berrevoets eens.

Wingsurfen en wingfoilen breekt door
Wingsurfen en wingfoilen breekt door. Foto: Wingsurfen en wingfoilen breekt door. Foto: Marcel Berrevoets. Rider: Mark van der Burg met een Duotone Echo wing en Fanatic wingfoil-board

FAQ – Veelgestelde vragen

Wingsurfen en wingfoilen breekt door. Zou het ook de sleur kunnen doorbreken van watersporters die uitgekeken zijn op hun gangbare sport? We zijn in ieder geval begonnen met een wingsurfen FAQ: veelgestelde vragen. Daarin lees je onder andere wat het is en of het moeilijk is. Ook leggen we uit wat je qua materiaal nodig hebt en hoe je kan beginnen met wingsurfen en wingfoilen. Daarnaast leggen we uit hoe je de kracht doseert en welke maat wing je nodig hebt bij welke wind.

Naar de wingsurfen FAQ →

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde blogs en reacties

wingsurfer
Leren wingsurfen
Wingsurfen snel populairder dan kitesurfen en windsurfen