GKA Big Air wereldkampioenschap snel van start. Spectaculaire video

GKA Big Air wereldkampioenschap

Van 20 juni tot 6 juli 2022 staat het GKA Big Air wereldkampioenschap 2022 op het programma van de Global Kitesports Association. Het event zal worden gehouden in Tarifa in Spanje. Ook wel de kitesurf-hoofdstad van de wereld genoemd. Bekijk in het kort meer informatie over dit event in dit blog.

72 twintip, strapless en kitefoil kitesurfers

Het GKA Big Air host zoals gesteld 72 deelnemers. Voor de Big Air twintip wedstrijden is plek voor 24 heren en 12 dames. De selectie bestaat uit de top 4 van de GKA Kite World Tour 2021, de top 4 van Full Power Tarifa gehouden in mei 2022, 8 videoselecties en 8 op uitnodiging door de GKA. Voor strapless en kitefoilen vindt een soortgelijke selectie plaats.

GKA Big Air wereldkampioenschap 2022

Met grote kitesurf-expositie

Naast de GKA Big Air zal er van 21 t/m 26 juni ook een grote georganiseerd worden op het strand van Valdevqueros. Ook staat de GKA award uitreiking gepland op 25 juni op dezelfde locatie. Bijvoorbeeld voor beste kitesurfer van het jaar. Stemmen kan vanaf 24 mei.

Op naar Tarifa tijdens het GKA Big Air wereldkampioenschap?

Als gesteld is Tarifa misschien terecht wel de kitesurf-hoofdstad van de wereld. Het is enorm populair geworden nadat het in de jaren ’80 een populair centrum voor windsurfen werd. De Levante waait vanaf het land, steekt offshore van links over en kan sterk zijn, tot 40 knopen en waait vaak vijf dagen achter elkaar. De Poniente is de meer zachte wind, steekt onshore van rechts over. Het is koeler en komt vaker voor in de zomer en kan tussen de 15 en 25 knopen waaien gedurende twee of drie dagen achter elkaar. Samen met de ruime mogelijkheden voor verblijf en de aanwezigheid van de kitesurf-industrie maakt dit Tarifa een perfecte kitespot voor veel kitesurfers.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde blogs en reacties

GKA Big Air Championship 2022
Air Time - Interview kitesurfer Marc Remmerde
Big Air Kite League world tour stop op Full Power Tarifa Kite Fest