ION’s warmste wetsuit ooit met grafeen erin verwerkt

Wetsuit kitesurfen

We weten allemaal dat er veel kwaliteitsverschil tussen wetsuits is. Daarnaast kan ook je lichaamsvorm nog van invloed zijn op hoe goed een specifieke wetsuit bij jou past. Daardoor is het bijna ondoenlijk om te zeggen wat de beste wetsuit is. ION bracht recent een nieuwe lijn wetsuits uit. Eén daarvan bestempelt ION zelf als warmste wetsuit ooit gemaakt. In dit wetsuitblog leggen we uit waarom.

Wetsuit voorzien van Nobelprijs winnende grafeen

Een wetsuit waarin grafeen is verwerkt is wat ons betreft echt een innovatie. Niet omdat ION de eerste wetsuit producent is die grafeen verwerkt om haar warmste wetsuit ooit te maken. Er zijn namelijk verschillende merken die al grafeen verwerken in hun wetsuits. Zo heeft Billabong in 2019 een wetsuit op de markt gebracht waarin grafeen is verwerkt.

Grafeen is meer dan 200 keer sterker dan staal, een uitstekende thermische en elektrische geleider, flexibel, zeer dun en transparant. Dit maakt het potentieel geschikt voor een breed scala aan toepassingen.

Bron: Wikipedia grafeen

Grafeen is een wondermiddel waar we nog veel over gaan horen. Juist omdat de toepassingsmogelijkheden nog niet allemaal uitgedokterd zijn. Grafeen (‘Graphene’) is namelijk een tweedimensionaal materiaal dat normaal bestaat uit een laag koolstof gerangschikt op een rooster met een honinggraadstructuur. Het is blijkbaar het lichtste en dunste materiaal dat er bestaat.

+20% warmte, flexibeler en droogt 1.5 maal sneller

Grafeen verwerkt in een wetsuit houdt bij ION in dat het polyester van de lining gecoat is met grafeen. ION’s warmste wetsuits ooit, de ION Seek Select (heren) en ION Amaze Select (dames), zijn zelfs volledig uitgerust met grafeen gecoat polyester. Dit is vrij uniek en daarmee telt de slogan ‘Neem geen genoegen met minder!’ ION claimt daarnaast dat de wetsuit 20% warmer is, flexibeler is en anderhalf maal sneller droogt. Geen slechte beloften wat ons betreft.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde blogs en reacties

Winter wetsuit kiezen - Zo kies je het juiste winter surfpak
kitesurfen maart nederland
Kitesurfen december - Winterkiten