Speciaal interview Julian Meijvogel over Full Power Tarifa

Julian Meijvogel in actie tijdens het Full Power Tarifa Kite Fest
Julian Meijvogel in actie tijdens het Full Power Tarifa Kite Fest

Kitesurfer Julian Meijvogel (17) maakte heel wat mee. Na nominatie werd hij uitgenodigd voor het Full Power Tarifa Kite Fest 2021. Exact waar ook de tweede stop voor de Big Air Kite League werd gehouden. Hij stond daar met de kitesurf pro’s op het water en schopte het tot de semi-finals in de amateur league. Hoe gaaf is dat?! Een machtige ervaring voor de kitesurfer uit Katwijk aan Zee. We pakten de kans Julian wat vragen te stellen. Lees hoe Julian met zijn nuchtere gedrevenheid en toewijding zich op het kitesurfen stort.

Wat doe je in het dagelijks leven?

“Ik doe een Beroep Bepaalde Leerweg (BBL) opleiding in de bouw op MBO Rijnland. Dit is vier dagen per week werken en één dag per week naar school.”

Hoe ben jij met kitesurfen in aanraking gekomen?

“Ik kwam in contact met iemand die ook aan kitesurfen deed. Die heeft mij leren kiten. Dat gaf mij zo’n enorme kick dat ik nu niet meer wil stoppen met trainen. Vooral nieuwe tricks uitvinden en uitproberen vind ik gaaf.”

Inteview kitesurfer Julian Meijvogel uit Katwijk aan Zee

Met welke kitesurf-materiaal (merk, types etc.) vaar je?

“Ik ben nu bijna een jaar een teamrider voor kitesurfwinkel Kitemana. Toen ik bij hen terecht kwam in augustus begon ik met North Pulse te kiten. Daarmee heb ik geleerd om controle op te bouwen met hoge kiteloops. De North Pulse kites hebben mij heel veel vertrouwen gegeven. Na 3 a 4 maanden ben ik met de nieuwe North Orbits gaan kitesurfen. Qua kiteboard kitesurf ik met de North Atmos Carbon. Daarnaast test ik ook regelmatig nieuw materiaal voor Mystic.”

Waar kitesurf je meestal?

“Meestal kitesurf ik voor Katwijk aan Zee. Heel logisch omdat ik daar heel dicht bij het strand woon. Het is nog geen drie minuten lopen.”

Big Air Session met Julian Meijvogel

Welke kitesurf trick geeft je de grootste kick?

“De grootste kick krijg ik van megaloop variaties. Denk aan de boogieloop, megaloop 720 backroll, of de kiteloop board off. Het liefst kitesurf ik bij wind van zo’n 35 tot 40 knopen. Bij deze wind, neem ik er speciaal vrij voor om te gaan kiten.”

Hoe was de Full Power Tarifa ervaring?

“Mijn gaafste ervaring was wel Full Power Tarifa. Dit omdat ik het geweldig vond om met zo veel kiters bij elkaar te zijn. Daarnaast was het mijn eerste internationale wedstrijd. Ik was heel blij dat ik uitgenodigd was om daar te kite en vond het een supergave ervaring.”

Hoe zijn je heats verlopen?

“Mijn eerste heat verliep prima aangezien ik die heat won en meteen in de halve finale stond. Ik voelde me best comfortabel met tricks, hoogte en loops, Het land op snelheid was lastig. Het waaide aflandig en de sprongen gingen ver. Op de plaats van het landen was het water heel choppie. Dan is het erg lastig om met zo’n snelheid goed te landen. Maar ik heb genoten van de wedstrijd.”

Waar was je trots op? Wat kon beter?

“De tricks gingen goed in verhouding met de hoogte. Ik ga sowieso heel hard doortrainen met alles wat nodig is en hoop dat ik volgende keer weer mee mag. Daarnaast hoop ik natuurlijk ook mee te kunnen doen aan andere kitesurf wedstrijden.”

Julian in Tarifa en tijdens het Full Power Tarifa Kite Fest 2021

Je hebt veel talent. Heb je plannen met het kitesurfen?

“Ik heb op het moment heel veel motivatie om alles voor het kiten aan de kant te zetten. Juist omdat ik houd van de kick die het kitesurfen me geeft. Zolang die motivatie aanwezig is blijf ik hard doorgaan met de sport.”

Wat is je levensmotto?

“Genieten van elke dag dat het waait.”

Heb je tot slot tips voor kitesurfers?

“Gemotiveerd blijven en niet opgeven.  De pro’s weten dit al. Die hebben mijn tips niet nodig.” 😉

Julian, bedankt voor de inspiratie en heel veel succes komende periode. Hopelijk heb je de kans snel weer een kitesurf wedstrijd te varen. We blijven je volgen.

1 reactie

  1. Zo genoten van je Julian, je bent een vechter , een bikkel en ook nog us zo n super gast😍mooi mens, ga door vriend, we blijven je volgen , en ook van je genieten, zo trots op jouw💪🏼😍😘😘

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde blogs en reacties

North Orbit 2023 review
North Reach 2024 review
Lords of Tram - Big Air kitesurf event