Duotone magazine 3 is uit. Hoogtepunten en inspiratie

Duotone magazine 3

Het jaarlijkse Duotone magazine is terug. Na de eerste twee edities was het even stil aan het front maar nu kunnen we er weer van genieten. Met 121 pagina’s inspiratie vormgegeven in een uniek formaat met wisselde papiersoorten is het wederom een prachtig magazine. Interviews, verslagen en informatie is aangevuld met schitterende kitesurf en wingfoil foto’s. Ook de ondersteunende visualisaties, bijvoorbeeld bij de technische informatie, zijn verhelderend.

Missie Duotone: beste materiaal voor beste ervaring

De missie van Duotone is het beste materiaal te maken en daarbij de gebruikers voorop te stellen. Het gaat er volgens Till Eberie, CEO Boards & More, bij Duotone om kiters te motiveren de best mogelijke tijd op het water te beleven, ze te inspireren om te ontwikkelen en te voorzien van zo veel als mogelijk energie. Till benoemt hier specifiek kitesurfers maar het Duotone Magazine brengt ook wingfoilen onder de aandacht.  

Hoogtepunten Duotone magazine 3

Het magazine begint met interviews met het Duotone wave-kitesurfers team met focus op vriendschap en ieders interpretatie daarvan binnen het wave-kitesurfen. Gaaf om te lezen hoe de top wave-kitesurfers daar tegenaan kijken en de wave-kitesurf foto’s zijn adembenemend. Daarna een reisverslag over Hood River en het voorstellen van de jonge teamrijders van Duotone. Dan weer een gaaf reisverslag over Ierland. Later een van IJsland en ga zo maar door.

Stedelijk wingfoilen

Vervolgens een prachtig stuk over stedelijk wingfoilen. Zeer toepasselijk omdat wingfoilen op veel meer plekken mogelijk is dan kitesurfen. We merken dit in Nederland ook goed. Het kan soms gewoon op het water om de hoek en dat maakt wingfoilen heel toegankelijk en populair.

Focus op innovatie

Zoals we gewend zijn van Duotone wordt in het magazine telkens een tipje van de sluier gelicht over innovatie van het materiaal. In deze editie gaat het over de wetenschap en wetmatigheden achter het materiaal. Dat je niet zomaar materiaal kan vervangen omdat de eigenschappen van een type veranderen. Hier worden een aantal interessante voorbeelden over gegeven.

Lite Surf

‘Lite Surf’ is het concept dat we kites op dieet noemen. Naast dat ze lichter worden, worden ze ook sterker, beter en betrouwbaarden. Duotone legt de belangrijkste verschillen uit tussen de standaardmodellen, SLS type kites en de nieuwe D/Lab modellen. De innovaties drijven samen met de zesmaal hogere materiaalprijzen volgens Duotone ook de prijs per kite.

Gewicht Duotone Neo 10 meter

Zoals gesteld; innovaties moeten kites lichter, sterker en betrouwbaarder maken. Dat de innovaties leiden tot lichtere kites is duidelijk te zien in het volgende lijstje.

  • Standaard kite: 3,0 kilo
  • SLS kite: 2,8 kilo
  • D/Lab kite: 2,5 kilo

Conclusie Duotone magazine 3

We hebben in dit blog slechts een aantal zaken aangestipt uit het prachtige Duotone magazine. Het is een uniek magazine. Ik ken sowiese geen magazines van andere kitesurf-merken. Dus, mocht je de kans hebben om net als ik via je favoriete kitesurf-shop een exemplaar te bemachtigen, dan is dit wat mij betreft de moeite waard. Ik verwacht overigens dat het magazine binnenkort ook digitaal te bekijken is op de website van Duotone.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde blogs en reacties

ALUULA Composites
Wingfoilen met weinig wind. Een optie voor bij 5 knopen
Duotone kitesurf app