Duotone Juice D/Lab eigenschappen. Nieuwe Lite Surf kite

Duotone Juice D/Lab
De Duotone Juice D/Lab. Foto: Duotone Juice D/Lab filmpje op Youtube.

De motor van technologische ontwikkelingen in de kitesurfindustrie draait op volle toeren. Zoals je weet zijn kites op dieet. Dit concept noemde ik eerder in een uitgebreide verkenning ‘Lite Surf’. Dit heeft zo zijn voordelen. Een lichtere kite valt bijvoorbeeld minder snel uit de lucht bij minder wind. Bij wave kitesurfen biedt dit ook grote voordelen maar vooral bij het kitefoilen is het subliem. De juiste kitefoil combinatie zorgt er dan voor dat je met ongeveer 7 knopen al heerlijk kan kitefoilen. De Duotone Juice D/Lab is zo’n kite speciaal geschikt voor weinig wind. Dit is wat we over deze kite kunnen vertellen.

Bekijk alle voordelen van een lichtere kite in onze ‘Lite Surf’ special. Daarin vind je ook een vergelijk tussen de Duotone Neo SLS, Ozone Enduro V3 en Ocean Rodeo Roam A-series.

Duotone Juice D/lab

Lichtgewicht kite

De gangbare lichtste kites wegen zo’n 3 kilo voor een 12 meter kite met 3 struts. De lichtste kite tot dusver was de Ocean Rodeo Roam A-series. Deze kite weegt slechts 2.3 kilo. De nieuwe Duotone Juice D/Lab is beschikbaar in de maten 13 meter en 15 meter. De 13 meter weegt 2,73 kilo.

Eigenschappen Juice D/lab

  • Het interview met Aaron Hadlow en de video van Mark van der Burg hierboven bevestigen dat met de Juice D/Lab al gekitefoild met heel weinig wind. Er wordt zelfs gesproken over vanaf 4-5 knopen.
  • Mark laat zien hoe lekker het kitefoilen gaat bij 7-8 knopen. Hij schrijft dat hij de Duotone Juice D/Lab al een paar weken getest heeft en vind de lichte windcondities waanzinnig. Dit alles vanwege de constructie met gebruik van de nieuwste versie Aluula. Maar met het Aluula alleen heb je natuurlijk nog geen ‘high performance’ kite voor weinig wind. Daar komt veel meer bij kijken.
  • Daarnaast geeft Mark specifiek nog aan dat hij positief verrast is door de kracht die de Juice D/Lab ontwikkeld bij het omhoog en omhoog sturen.
  • Ook is hij verrast over de draaisnelheid van de Juice D/Lab.

Prijskaartje

Natuurlijk heeft technologische ontwikkeling een prijs. Zeker als je als ‘early adapter’, kortweg als eerste, daar gebruik van wilt maken. Een Duotone Juice D/lab heeft een prijskaartje van 2.999 Euro.

Conclusie Duotone Juice D-Lab

Voor kitesurfers en kitefoilers die op zoek zijn naar het beste van het beste en bij zo min mogelijk wind al op het water willen staan is de Juice D-Lab de moeite waard om te overwegen. Ook voor kitesurfers die bij kitespots wonen waar het niet vaak hard waait. Daarvoor biedt de Juice D/lab de mogelijkheid om toch te kitesurfen en kitefoilen.

1 reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde blogs en reacties

Ozone Vortex Ultra-X
nvision naish pivot review
ALUULA Composites