Op zoek naar Big Air kites? Lees acht reviews

Review kitesurf-kites Big Air Test

Welke 2020 Big Air kites zijn meest geschikt om hoog mee te gaan? Dat Big Air weer aan populariteit groeit is een feit. Op mooie dagen met genoeg wind zie je steeds meer kitesurfers hoog springen (‘Big Air’) en mooie stijlvolle trucs (‘Air Style’) doen. Kitesurfen heeft voor elk wat wils maar de kick van een gave en hoge sprong blijft voor veel kitesurfers enorm.

Het aanbod kites om hoog mee de springen is in 2020 enorm. Daarnaast zien we dat deze lijn zich doortrekt nu de 2021 kites geschikt voor Big Air op de markt komen. Lees bijvoorbeeld het kite blog over de Airush Lift. Daarin laat Gijs Wassenaar even laat zien hoe hoog en ver hij gaat. Ons oog viel op een review in kitesurfmag.com waarin een aantal kites is getest op Big Air eigenschappen. Deze kites zijn voor meer stijlen dan alleen Big Air geschikt, maar het is toch interessant te lezen hoe het testpanel tegen deze kites aankijkt in het kader van Big Air. Zeker als je je aan het oriënteren bent voor een kite om hoog mee te springen, is de review een aanrader.

Geteste Big Air kites

– North Orbit
– Core Starship XR6
– Duotone Rebel
– Ozone Edge
– Slingshot Raptor
– Cabrinha AV8
– Naish Pivot
– Eleveight RS

Lees de specifieke test-bevindingen eens rustig door (vanaf pagina 84). Een generieke opmerking van het testpanel is dat de geteste kites stuk voor stuk weer gebruiksvriendelijker zijn dan in het verleden. Dit zal het vertrouwen van kitesurfers een boost moeten geven om hoog te springen en langer in de lucht te blijven hangen. De kites reageren weliswaar snel, maar stuk voor stuk betrouwbaar en de trekkracht is telkens goed te doseren.

Heb jij goede ervaring met een of meerdere Big Air kites die niet in de lijst is opgenomen. Deel hem gerust als reactie. Ook ervaring met de genoemde kites zijn natuurlijk welkom.

 Lees meer over kites →  

1 reactie

  1. Beste,
    Wat ook zeker in dit rijtje past is de eleveight xs. Speciaal ontworpen om hoogterecords te breken.
    Laatst is het europees record verbroken door Stijn Koster 33,3m met deze kite😉👌
    Grtz

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde blogs en reacties

nvision naish pivot review
Kitesurfen november
North Orbit 2023 review