Top 10 kitesurf blogs 2020

Alles over kitesurf, kitefoilen en wingfoilen in Nederland

Het jaar loopt ten einde en daarom doen wij ook aan een lijstje. In ons geval een lijst met de top 10 kitesurf blogs van 2020. Dit waren de meest gelezen kitesurf artikelen op kitesurfpro.nl. Laat je inspireren.

Kitesurfen leren tot kiten als een pro: kitesurf handboek
Uitleg kitesurfen in het handboek kitesurfen

1. Handboek kitesurfen

Kitesurfen is een prachtige sport. Voor ons is het communiceren over de sport een bonus op het kitesurfen zelf. We geven graag uitleg kitesurfen in onze kitesurf-nieuwsberichten en vaste pagina’s op de site. Op deze pagina tref je een zeer complete uitleg kitesurfen. Zie het als een kitesurf handboek of handleiding kitesurfen.

Welke maat kite bij welke wind
Welke maat kite bij welke wind geschikt voor jou?

2. Welke maat kite?

Om je een beeld te geven welke maat kite (grootte van de kitesurf-kite) bij je gewicht en de windkracht past, hebben we een maattabel overzicht gemaakt. Neem de wind, de windvlagen, je gewicht en viola… 

Overzicht alle kitesurf merken
Overzicht alle kitesurf merken

3. Overzicht alle kitesurf merken

Hoeveel kite merken denk jij dat er zijn? 60, 80 of 100? Met support van kitersurfers uit verschillende landen hebben we het meest complete overzicht kitesurf merken opgesteld. 100% compleet zal het nog niet zijn en merken komen en gaan. Super inspiratie en tevens kitefoilen en wingfoilen inbegrepen. Wingfoilen is echter momenteen niet bij te houden qua nieuwe merken.

4. Hoeveel wind heb je nodig om te kitesurfen?

Meer plezier met weinig wind. De vraag hoeveel wind je nodig hebt om te kitesurfen wordt vaak gesteld. En terecht want kitesurfen is verslavend en hoe meer je kitesurft, des te beter het gaat. Kitesurfen met weinig wind is steeds populairder geworden. Daarom lichten we 3 kitesurf combinaties toe die je gegarandeerd helpen met heel weinig wind al te kitesurfen.

Hoeveel wind nodig om te kitesurfen?
Hoeveel wind nodig om te kitesurfen?
kitesurfen met stroming

5. Kan stroming (eb en vloed) je kitesurf-sessie maken of kraken?

Ja, dat kan en nog behoorlijk ook. Zeker als je op zee kitesurft levert dit inzicht je een mega hack op. Minder ploeteren en meer kitesurf plezier.

Watervaste kitesurf-sticker met contactgegevens. 
Watervaste kitesurf-sticker met contactgegevens. 

6. Watervaste sticker met contactgegevens

Je kiteboard niet voorzien van je contactgegevens is een bloedfout. En die wil je niet maken. Onze missie is ieder kiteboard voorzien van contactgegevens. De manier waarop is aan jou. We helpen je met een kitesurf-sticker. Bestellen, plakken, klaar…

7. Booomtag voor kitesurfen. Wat is Booomtag en wat heb je eraan?

Een kitesurf blog over een mega goed initiatief om je kiteboard te voorzien van een tag. Met een NFC-sticker kunnen gegevens worden uitgewisseld. Bijvoorbeeld door de sticker in te scannen met je smartphone. Het mooie van NFC is dat gegevens versleuteld zijn en je vertrouwelijk gegevens kan uitwisselen.

Boomtag nfc-sticker, nfc-tag, nfc-chip. Ideaal voor kitesurfen
Boomtag nfc-sticker, nfc-tag c.q. nfc-chip. Ideaal voor kitesurfen.
/uitleg-kitesurf-boards-twintip-surf-wave-directional-hydrofoil/
Jamie Overbeek

8. Inspirerend interview Jamie Overbeek

Voor ons was kitesurfer Jamie Overbeek alleen bekend door zijn updates op facebook. Een rondje langs de velden gaf een heel ander beeld. Veel kitesurfers, jong en oud, kennen Jamie en zijn net als wij enorm onder de indruk van zijn kitesurf-talent. Jaloersmakend gewoon.

9. Reedin Supermodel en Kev Pro getest op kitesurf-testdag

Eurofuncenter organiseerde een Reedin testdag. Mede-eigenaar en Nederlands trots in kitesurf-land, Kevin Langeree, was er hoogstpersoonlijk bij aanwezig. En raad eens wie als eerste in de regen het water op ging met een Reedin Supermodel 10m kite en Kev Pro 133 kitesurf-board. Wij dus.

Reedin review
Reedin review
ventum-kiteboarding
Ventum Kiteboarding

10. Ventum Kiteboarding – Interview oprichter en kitesurf goeroe Sebastiaan

Beoordeel het zelf, maar misschien is Sebastiaan en daarmee Ventum Kiteboarding wel te bescheiden. Want als je een nieuwe 9 meter kite onder de 800 Euro weet aan te bieden, is dit best uniek. En als zo’n kite dan ook nog eens goed uit de bus komt bij een zeer objectief kitesurf testpanel, dan doe je echt iets goed. Geen kitesurf blog maar een compleet interview.

3 reacties

  1. Hi kite surf spotter!

    Ik heb je blog gevonden! Leuk.
    Ik kwam je net tegen op het strand waar je foto’s maakte van ons met de telefoon van je dochter. De foto’s heb ik helaas nog niet kunnen ontvangen. Zou je ze nogmaals op het nummer willen sturen of gewoon via de mail? Hele toffe en makkelijk vindbare website. We gaan de tips lezen.

    Fijne dag en alvast bedankt!

    Gr gaby en sebastiaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde blogs en reacties

Kitesurfen voor beginners - de niveaus
Overzicht alle kitesurf merken wereldwijd
kitesurfen vrouwen - bekijk tips en bijzonderhden