Kitesurf jaar 2020: meeste dagen boven 10 graden

Kitesurf jaar 2020 - het regent weerrecords

Naast dat je het zelf kan voelen las je al in het kitesurfen december blog. November was een stuk zachter qua temperatuur dan het langjarig gemiddelde. Ja, je leest het goed. Kitesurf jaar 2020 gaat de boeken in als jaar met de meeste dagen boven de 10 graden.

Jaar van weerrecords

Ons oog viel op een bericht van Weerplaza. Daarin werd nog eens aangetoond dat tussen 1 april en 20 november het iedere dag warmer was dan 10 graden. De herfst kwam daardoor laat. De super fanatieke kitesurfers werden toen nog even getrakteerd op herfststorm Odette. Dat er meer weerrecords sneuvelde in 2020 is een feit. 2020 telde bijvoorbeeld ook het meest aantal tropische dagen en de meest late tropische dag in het jaar. Ook is het in december 2020 de warmste temperatuur ooit gemeten.

Klimaatverandering en wat je als kitesurfer kan doen

Het sneuvelen van warmterecords geven duidelijk aan dat we te maken hebben met klimaatverandering. Veel over gezegd en we doen vast te weinig om dit tegen te gaan. Hoe je als kitesurfer een steentje bij kan dragen? We hebben daarvoor de goede kitesurfer-gewoontes opgesteld. Alle beetjes helpen.

Voor het klimaat zou een witte kerst, ijs-wingsurfen, ijs-kitesurfen en snowkiten misschien beter zijn.

Kitesurfers op de Maasvlakte Slufter in december

Zonder schoentjes kitesurfen in december

Wat bracht kitesurf jaar 2020 in december? Wij waren afgelopen weekend weer 2 dagen op zee. Het was zulk zacht weer dat ik zelfs even twijfelde of ik mijn neopreen schoentjes wel aan zou doen. Omdat ik wat langer wilde gaan kitesurfen en geen koude tenen wilde krijgen heb ik ze maar aangedaan. Achteraf zagen we online dat er kitesurfers waren die zonder schoentjes zijn gaan kitesurfen. Gilion Goveia bijvoorbeeld. Ook het aantal kitesurfers afgelopen weekend op de Maasvlakte was een record op zich. Voor het klimaat zou een witte kerst, ijs-wingsurfen, ijs-kitesurfen en snowkiten misschien beter zijn. Tegelijk waren het heerlijke sportmomentjes op zee afgelopen weekend.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde blogs en reacties

Kitesurfen februari. Of toch maar gaan snowkiten of ijskiten?
Snowkiten in Nederland
IJssurfen, ijskitesurfen of ijswingsurfen. Wat gaat het worden?