Kite blog zomerspecial – top 10 KitesurfPro blogs

kite blog zomerspecial op kitesurfpro.nl

De zomervakantie staat voor de deur. In dit kader blikken we terug op onze populairste kitesurf blogs en de meest bezochte kitesurf informatie. Eind vorig jaar presenteerden we al eens een top 10 kitesurf blogs 2020. Nu blikken we terug op de eerste 6 maanden in 2021. Dit waren wereldwijd in diverse talen de meest gelezen kite blogs en artikelen op KitesurfPro.nl. Omdat we ook bloggen over wingsurfen, zie je dat er inmiddels ook wingsurf c.q. wingfoil blogs in de top 10 gerangslijst staat. Laat je inspireren en op een fijne zomervakantie!

Kite blogs top 10

1. Welke maat kite bij welke wind?

kite blogs - top 10
Zo kies je de juiste maat kite. Foto: Patrick van der Ven

Een zeer informatief en educatief kite blog over welke maat kite je het beste kan kiezen. Vanzelfsprekend vraag je je regelmatig af welke maat kite bij welke wind geschikt is voor jou. Er is veel keus en het lijkt misschien ook allemaal wat ingewikkeld. Dat is het echter zeker niet. Ons maattabel helpt je daarbij. Een pagina om bij de favorieten op te slaan. Bekijk eventueel ook de informatie over welke maat kiteboard geschikt is voor jou.

2. Decathlon wingsurf board, foil, wing en e-foil wingsurf blog

Decathlon heeft een wingsurf board, foil, wing en e-foil assortiment

Wingsurfen en wingfoilen is populair. Onze verkenning leverde een lijst met ongeveer 100 wingsurf merken op. Ons oog viel toen ook op Decathlon. Decathlon voert namelijk wingsurf boards van het merk SIC Maui. Toen we even verder keken zagen we internationaal ook wingsurf en wingfoil materiaal; Decathlon wingsurf board, foil, wing en e-foil, van het merk Takuma. Het is duidelijk dat Decathlon ook materiaal om mee te wingsurfen en wingfoilen aan het assortiment toevoegt. Inmiddels toont de Nederlandse Decathlon website de Wing van Takuma. Eventueel lees je ook de review van de Decathlon Orao kite.

3. 31 kitesurfers gered Rockanje door reddingsbrigade

31 kitesurfers gered voor Rockanje door reddingsbrigade - koningsdag 2021

De mooie lentedag met goede wind trok kitesurfers aan massaal naar de kust te gaan. Kitesurfers gered Rockanje. We oordelen niet want de windrichting leek best goed om te kitesurfen voor Rockanje. Het is er ook tot redelijk ver uit de kant ondiep waardoor je er kan staan. Kitesurfers moesten worden gered door een combinatie van het spontaan wegvallen van de wind, stroming, onervarenheid en daadkrachtige optreden van de reddingsbrigade. Lees het verslag en de te leren lessen. Misschien niet het leukste onderwerp in het kader van de kite blogs zomerspecial maar wel ontzettend belangrijk én vaak gelezen.

4. Wingsurfen snel populairder dan kitesurfen en windsurfen? 10 redenen waarom welk of niet

Wingsurfen snel populairder dan kitesurfen en windsurfen
Wingfoilers Jennifer en Bart voor de Brouwersdam. Foto: Marcel Berrevoets.

Rou Chater publiceerde in het Tonic Wingsurf Magazine 10 redenen waarom hij denkt dat wingsurfen wereldwijd de meest populaire watersport wordt. Dat wingsurfen snel populairder dan kitesurfen en windsurfen zal zijn. Ook ik vind het interessant te zien hoe snel het wingsurfen groeit. Daarbij is de veelzijdigheid van wingsurfen enorm. Je kunt lekker cruisen of golfrijden maar ook extreem radicale trucs doen.

Echter, zoals Rou 10 redenen heeft bedacht waarom wingsurfen en wingfoilen populairder wordt dan kitesurfen, kunnen we natuurlijk ook 10 redenen bedenken waarom niet.

We gaan in dit wingsurf blog in op de 10 redenen en geven onze visie daarop. Geef gerust jouw mening als reactie.

5. Welke maat kiteboard heb ik nodig? Maattabel voor kitesurfers

Lengte kiteboard advies. Een kiteboard maattabel

In het handboek kitesurfen is talloze kitesurf informatie te vinden. Zo beantwoorden we ook de vraag welke maat kiteboard geschikt is voor jou. Alhoewel deze vraag vaak gesteld wordt door beginners biedt deze informatie ook goede naslaginformatie voor elke kitesurfer. Net als bij kites zijn er heel wat verschillende kiteboards. Elk met eigen bijzonderheden die passen bij de vaarstijl van een kitesurfer. Verdiep je erin en bekijk de maattabel maat kiteboard.

6. Kitesurf handboek – Kitesurfen uitleg

ventum-kiteboarding
From Zero 2 Hero met KiteurfPro.nl

Kitesurfen is een prachtige sport. Voor ons is het communiceren over de sport een bonus op het kitesurfen zelf. We geven graag uitleg over kitesurfen en alles wat ermee te maken heeft en dat is nogal wat. Bijvoorbeeld omgaan met stroming, kopen materiaal, aandachtspunten tweedehands materiaal, kitesurfen op zee, trucs oefenen, uitleg over trapezes, stand voetbanden etc. etc… Op deze pagina tref je een zeer complete uitleg kitesurfen en links naar de beste kite blogs. Zie het als een kitesurf handboek of handleiding kitesurfen.

7. Hoeveel wind nodig voor kitesurfen? Met opties kitesurfen onder 10 knopen.

Hoeveel wind nodig kitesurfen

Meer plezier met weinig wind. De vraag hoeveel wind je nodig hebt om te kitesurfen wordt vaak gesteld. En terecht want kitesurfen is verslavend en wil je dus zo vaak mogelijk doen. Daarnaast is het zo dat hoe meer je kitesurft, des te beter het gaat. Kitesurfen met weinig wind is steeds populairder geworden. Zelfs bij 8-16 knopen (windkracht 3-4) kan er gekitesurft worden. Met een super high performance foil kite en speciaal hydrofoil kitesurf board zelfs al vanaf 5 a 6 knopen. Wil je gaan voor de meeste uren op het water, dan is dit kitesurf blog het lezen waard.

8. Snowkiten handboek

Snowkiten in Nederland
Snowkiten in 2021. Foto: @Tdek76

Een moment om terug te blikken. Wij hebben genoten van een winter met snowkiten, ijskitenijswingen en schaatsen. Snowkiten is een kitesport die er echt bij hoort. Internationaal maar zeker ook in Nederland. Zodra de sneeuwradar sneeuw voorspelt, is er een groep kitesurfers waarbij het direct gaat kriebelen. Snowkiters… In het snowkiten handboek lees je hoe je vanaf zo’n 10 cm sneeuw, een beetje wind en wat voorbereiding plezier kan hebben in ‘fresh Dutch powder’.

9. Overzicht alle wingsurf merken

Wingsurf merken - Wingfoil merken
Overzicht alle wingsurf merken Foto: Marcel Berrevoets heeft wingfoiler Mark van der Burg en kitesurfer Valérie van Seters in het vizier.

Wederom geen kite blog maar een top wingsurf blog. Wingsurfen en wingfoilen behoren nu ook tot de lijst van windsporten. Het spreekt allerlei sporters aan en is relatief eenvoudig om mee te beginnen. Wingfoilen op volle zee is echt wel een uitdaging om te leren kunnen we je melden. Heel gaaf! Een surf wing is ook goed te combineren met andere sporten. Denk aan een wing met een snowboard of skies. Of ijswingen en ijssurfen. Ook dit heeft in 2021 een grote vlucht genomen. Onze verkenning leverde een lijst met ongeveer 100 wingsurf merken op. Die lijst ging viral. Geniet van de inspiratie. Bekijk eventueel ook het wingsurf handboek c.q. wingfoil handboek.

10. Alle kitesurf merken: 100% inspiratie

kite blogs

Hoeveel kite merken denk jij dat er zijn? 60, 80 of 100? In dit kitesurf blog hebben we een kitesurf merken overzicht voor je. Hiervoor hadden we eerlijk gezegd support nodig van kitesurfers uit verschillende landen. 100% compleet zal het nog niet zijn maar wel meest compleet dat er online te vinden is. Niet alleen de kitesurf merken zelf staan in het overzicht, maar ook wat ze te bieden hebben. Kites, kiteboards, kitefoils, foil wings en misschien zelfs wingsurf uitrusting.

Kite blog top 10: er is meer

Dit was de absolute top 10 in het kader van de kite blog zomerspecial. De meest gelezen kitesurf blogs en de populairste kitesurf informatie van KitesurfPro.nl tot nu toe in 2021. Maar is natuurlijk veel meer moois te vinden op de site. Blader bijvoorbeeld eens door alle kitesurf tips, de interviews of typ een zoekterm hieronder. Laat je inspireren en op een fijne zomervakantie! Mis je iets laat het ons weten.

Support KitesurfPro.nl

Hopelijk waardeer je ons werk. Mocht je ons willen supporten, dan kan je dit doen door een gaaf KitesurfPro.nl t-shirt of hoody te bestellen. Dit wordt zeer gewaardeerd.

Kitesurf t-shirt
Kitesurf t-shirt – Kitesurfpro.nl

Interessant? Deel dit met anderen...

FacebookTwitterPinterestLinkedIn

200.000+ lezers. Ontvang nieuwe blogs direct via:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *