Kite blog zomerspecial – top 10 KitesurfPro.nl blogs

kite blog zomerspecial 2022

De zomervakantie is in volle gang en we wensen iedereen kite-sessies toe. In dit kader blikken we terug op onze populairste kitesurf-blogs en de meest bezochte kitesurf-informatie. Dit waren wereldwijd, in diverse talen, de meest gelezen kite-blogs en artikelen op KitesurfPro.nl. Omdat we ook bloggen over wingsurfen, het we ook een speciale wingsurfer top 10 gemaakt. Laat je inspireren en op een fijne zomervakantie!

Kite-blogs top 10

1. Welke maat kite bij welke wind?

kite blogs - top 10
Zo kies je de juiste maat kite. Foto: Patrick van der Ven

Een zeer informatief en educatief kite blog over welke maat kite je het beste kan kiezen. Vanzelfsprekend vraag je je regelmatig af welke maat kite bij welke wind geschikt is voor jou. Er is veel keus en het lijkt misschien ook allemaal wat ingewikkeld. Dat is het echter zeker niet. Ons maattabel helpt je daarbij. Een pagina om bij de favorieten op te slaan. Bekijk eventueel ook de informatie over welke maat kiteboard geschikt is voor jou.

2. Inzicht in de wind: windkracht tabel

Uitleg en tabel vertaling knopen, beaufort, windkracht, windsnelheid, km per uur

Een kitesurfer gebruikt al zijn zintuigen. Dat is juist zo mooi aan deze sport zo dicht bij de elementen van de natuur. Zo dien je met kitesurfen voortdurend te anticiperen. Zowel op andere kitesurfers, de bijzonderheden van de kitesurf-spot als op de natuur. Op deze pagina gaan we vooral in op het element wind. Met een windkracht tabel en verduidelijking over windkrachten, windstoten, Beaufort, knopen en windsnelheid. Allemaal begrippen die belangrijk zijn om te doorgronden. Uiteindelijk bepaalt de wind of je kan kitesurfen en welke maat kite je nodig hebt.

3. Welke maat kiteboard heb ik nodig? Maattabel voor kitesurfers

Lengte kiteboard advies. Een kiteboard maattabel

In het handboek kitesurfen is talloze kitesurf informatie te vinden. Zo beantwoorden we ook de vraag welke maat kiteboard geschikt is voor jou. Alhoewel deze vraag vaak gesteld wordt door beginners biedt deze informatie ook goede naslaginformatie voor elke kitesurfer. Net als bij kites zijn er heel wat verschillende kiteboards. Elk met eigen bijzonderheden die passen bij de vaarstijl van een kitesurfer. Verdiep je erin en bekijk de maattabel maat kiteboard.

4. Actuele windkracht kite-blog

kite blogs

Op deze pagina en sub pagina’s lees je alles over kitesurf-wind. Bijvoorbeeld de actuele windkracht vandaag, de actuele weersituatie en waterstand. Naast de actuele wind hebben we ook de beste links voor de weer- en windvoorspelling. Het is als kitesurfer telkens belangrijk jezelf de vraag te stellen: “Kan ik vandaag kitesurfen?”

Tip: sla deze pagina op als button op je smartphone. Altijd handig!

5. Hoeveel wind nodig voor kitesurfen? Met opties kitesurfen onder 10 knopen.

Hoeveel wind nodig kitesurfen

Meer plezier met weinig wind. De vraag hoeveel wind je nodig hebt om te kitesurfen wordt vaak gesteld. En terecht want kitesurfen is verslavend en wil je dus zo vaak mogelijk doen. Daarnaast is het zo dat hoe meer je kitesurft, des te beter het gaat. Kitesurfen met weinig wind is steeds populairder geworden. Zelfs bij 8-16 knopen (windkracht 3-4) kan er gekitesurft worden. Met een super high performance foil kite en speciaal hydrofoil kitesurf board zelfs al vanaf 5 a 6 knopen. Wil je gaan voor de meeste uren op het water, dan is dit kite-blog het lezen waard.

6. Dubbele kiteloop eindelijk een feit. Doorbraak kitesurfen

Dubbele kiteloop
De eerste dubbele kiteloop door Giel Vlugt. Filmpje door Oli Smith.

Daar waar de misleidende filmpjes je tegemoet komen waarbij kitesurfers twee heliloops draaien en daarmee een dubbele kiteloop claimen, is het nu toch echt zover. De Nederlandse professioneel kitesurfer Giel Vlugt is al een tijd op dreef. Echter, vorige week had hij een topweek met een aantal doorbraken. Zo draaide hij de befaamde S-Loop. Nog specialer en misschien zelfs nooit eerder gedaan of vastgelegd was de dubbele kiteloop.

7. Kitesurf handboek – Kitesurfen uitleg

ventum-kiteboarding

Kitesurfen is een prachtige sport. Voor ons is het communiceren over de sport een bonus op het kitesurfen zelf. We geven graag uitleg over kitesurfen en alles wat ermee te maken heeft en dat is nogal wat. Bijvoorbeeld omgaan met stroming, kopen materiaal, aandachtspunten tweedehands materiaal, kitesurfen op zee, trucs oefenen, uitleg over trapezes, stand voetbanden etc. etc… Op deze pagina tref je een zeer complete uitleg kitesurfen en links naar de beste kite blogs. Zie het als een kitesurf handboek of handleiding kitesurfen.

8. Wat kost kitesurfen? Alles over de kosten

Dit kitesurfblog was het sluitstuk van een serie tips voor kitesurfers over het aanschaffen van kitesurfuitrusting. Eerst hebben we je uitgelegd hoe je erachter komt welke kitesurfset geschikt is voor jou. Daarna hebben we je aan het denken gezet over kitesurf occasions. Vervolgens hebben we uitgelegd waar je op moet letten bij de aanschaf als je besluit een tweedehands kitesurfset te kopen. Als laatste dit kitesurfblog kosten kitesurfen waarmee we je inzicht geven in het kostenplaatje en de vraag “Wat kost een kitesurf uitrusting?” beantwoorden.

9. Voetbanden kiteboard kiezen en afstellen

Voetbanden kiteboard
Complete gids voor de juiste setup voetbanden kiteboard. Zorg voor een fijne kitesurf sessie, voorkom blessures

Het afstellen van je twintip kiteboard lijkt misschien een makkie en dat is het ook. De handelingen die je ervoor moet doen zijn makkelijk én zelf uit te voeren. Echter, hoe je je kite straps positioneert op een twintip kiteboard kan een wereld van verschil maken bij het gebruik van het kiteboard. Niet goed geplaatste kiteboard straps kunnen zelfs voor forse blessures zorgen. De afstelling van een kiteboard binding is ook niet universeel. Er zijn natuurlijk principes, maar je eigen anatomie speelt ook een belangrijke rol. In dit artikel ‘Voetbanden kiteboard’ leggen we je er alles over uit zodat je je voetbanden perfect kan afstellen.

10. Kitespots. Info per spot en zo kies je een goede spot

Kitespots Nederland. Ook kitefoil spots, wingfoil spots en wingsurf spots

Ben je op zoek naar, of wil je meer weten over, kitespots in Nederland. Bekijk naast de kite blogs ons overzicht met kitesurf spots waarin we per kitespot inzicht geven over hoe geschikt de kitesurf locatie is voor het kitesurfen. Dit doen we door de locatie te laten zien en aan te geven bij welke windrichting er gekitesurft kan worden. We geven je ook informatie over de actuele wind, de wind voorspelling en zoveel mogelijk details per kitespot. Lees verder of scroll direct naar het overzicht kitespots Nederland.

Kite blog top 10: er is meer

Dit was de absolute top 10 in het kader van de kite blog zomerspecial. De meest gelezen kitesurf blogs en de populairste kitesurf informatie van KitesurfPro.nl tot nu toe in 2022. Maar is natuurlijk veel meer moois te vinden op de site. Blader bijvoorbeeld eens door alle kitesurf tips, de interviews of typ een zoekterm hieronder. Laat je inspireren en op een fijne zomervakantie! Mis je iets? Laat het ons weten.

Support KitesurfPro.nl

Hopelijk waardeer je ons werk. Mocht je ons willen supporten, dan kan je dit doen door een gaaf KitesurfPro.nl t-shirt of hoody te bestellen. Dit wordt zeer gewaardeerd.

Kitesurf t-shirt
Kitesurf t-shirt – Kitesurfpro.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *