Koningsdag kitesurf blogs: top 10 kite blogs 2021

Koningsdag kitesurf nieuws: top 10 kite nieuws 2021

In het kader van Koningsdag in Nederland blikken we terug op de populairste kitesurf blogs en de meest bezochte kitesurf pagina’s. Eind vorig jaar presenteerden we al eens een top 10 kitesurf blogs 2020. Nu blikken we terug op de eerste vier maanden in 2021. Dit waren de meest gelezen kitesurf artikelen op KitesurfPro.nl. Laat je inspireren.

Koningsdag kitesurf blogs top 10

1. 31 kitesurfers gered Rockanje door reddingsbrigade

31 kitesurfers gered voor Rockanje door reddingsbrigade - koningsdag 2021

De mooie lentedag met goede wind trok kitesurfers aan massaal naar de kust te gaan. Kitesurfers gered Rockanje. We oordelen niet want de windrichting leek best goed om te kitesurfen voor Rockanje. Het is er ook tot redelijk ver uit de kant ondiep waardoor je er kan staan. Kitesurfers moesten worden gered door een combinatie van het spontaan wegvallen van de wind, stroming, onervarenheid en daadkrachtige optreden van de reddingsbrigade. Lees het verslag en de tips. Misschien niet het leukste onderwerp in het kader van Koningsdag kitesurf blogs maar wil ontzettend belangrijk én meest gelezen.

2. Decathlon wingsurf board, foil, wing en e-foil

Decathlon heeft een wingsurf board, foil, wing en e-foil assortiment

Wingsurfen en wingfoilen is populair. Onze verkenning leverde een lijst met ongeveer 100 wingsurf merken op. Ons oog viel toen ook op Decathlon. Decathlon voert namelijk wingsurf boards van het merk SIC Maui. Toen we even verder keken zagen we internationaal ook wingsurf en wingfoil materiaal; Decathlon wingsurf board, foil, wing en e-foil, van het merk Takuma. Het is duidelijk dat Decathlon ook materiaal om mee te wingsurfen en wingfoilen aan het assortiment toevoegt. Inmiddels toont de Nederlandse Decathlon website de Wing van Takuma. Eventueel lees je ook de review van de Decathlon Orao kite.

3. Snowkiten handboek

Snowkiten in Nederland
Snowkiten in 2021. Foto: @Tdek76

Een moment om terug te blikken. Wij hebben genoten van een winter met snowkiten, ijskiten, ijswingen en schaatsen. Snowkiten is een kitesport die er echt bij hoort. Internationaal maar zeker ook in Nederland. Zodra de sneeuwradar sneeuw voorspelt, is er een groep kitesurfers waarbij het direct gaat kriebelen. Snowkiters… In het snowkiten handboek lees je hoe je vanaf zo’n 10 cm sneeuw, een beetje wind en wat voorbereiding plezier kan hebben in ‘fresh Dutch powder’.

4. Overzicht alle wingsurf merken

Wingsurf merken - Wingfoil merken
Overzicht alle wingsurf merken Foto: Marcel Berrevoets heeft wingfoiler Mark van der Burg en kitesurfer Valérie van Seters in het vizier.

Wingsurfen en wingfoilen behoren nu ook tot de lijst van windsporten. Het spreekt allerlei sporters aan en is relatief eenvoudig om mee te beginnen. Wingfoilen op volle zee is echt wel een uitdaging om te leren kunnen we je melden. Heel gaaf! Een surf wing is ook goed te combineren met andere sporten. Denk aan een wing met een snowboard of skies. Of ijswingen en ijssurfen. Ook dit heeft in 2021 een grote vlucht genomen. Onze verkenning leverde een lijst met ongeveer 100 wingsurf merken op. Die lijst ging viral. Geniet van de inspiratie. Bekijk eventueel ook het wingsurf handboek c.q. wingfoil handboek.

5. Kitesurfen op zee? 10 tips voor kiten op zee

Kitesurfen op zee

Zodra het kitesurfen op vlak water kitesurfers goed afgaat begint de zee vaak te trekken. Kitesurfen op een wilde zee is echt wel wat anders dan op binnenwater. Er zijn echter ook kitesurflocaties aan zee die mild zijn. Denk bijvoorbeeld aan Brouwersdam en Oostvoorne. Maar ook andere kitesurflocaties aan zee hebben bij vloed soms mooie vlakke ondiepe stukken. De overstap van binnenwater naar zee is zodoende echt te doen. In dit kitesurfblog helpen we je de stap naar kitesurfen op zee te maken. Bekijk de kitesurfen op zee tips en filmpjes.

6. Welke maat kite bij welke wind?

Is kitesurfen moeilijk te leren?
Zo kies je de juiste maat kite. Foto: Patrick van der Ven

Een zeer informatief en educatieve post over welke maat kite je het beste kan kiezen. Vanzelfsprekend vraag je je regelmatig af welke maat kite bij welke wind geschikt is voor jou. Er is veel keus en het lijkt misschien ook allemaal wat ingewikkeld. Dat is het echter zeker niet. Ons maattabel helpt je daarbij. Een pagina om bij de favorieten op te slaan. Bekijk eventueel ook de informatie over welke maat kiteboard geschikt is voor jou.

7. Kitesurf regels. Bijna crash. Wie is fout?

Kitesurf regels om een kitesurf crash te voorkomen

Risk happens fast. Dat is een feit en ik denk dat we het allemaal wel eens hebben meegemaakt. Ineens, uit het niets, stort een kite net naast je neer. Oef… Of je schat in dat alles goed gaat en ineens moet je alles op alles zetten om een andere kitesurfer te ontwijken of kite crash te voorkomen. In een filmpje zie je dat het net goed gaat. Ter lering stelden we de vraag op Instagram wie fout zit. Met een score van 70% tegenover 30% concluderen we dat het niet altijd makkelijk is om dit te bepalen. En als het vanuit je luie stoel al moeilijk is, hoe is het dan als je nog geen seconde tijd hebt om na te denken op het water? Bekijk het filmpje en de reflectie op een bijna kitesurf ongeluk.

8. Neopreen jas – Review Aurora Neoprene Jacket van 9 BFT

Neopreen jas - koningsdag kitesurf blogs

Afgelopen wintermaanden heb ik een aantal maal gekitesurft met een neopreen jas over mijn wetsuit. De Aurora Neoprene Jacket van 9 BFT. Bijvoorbeeld tijdens een wintersessie in storm Bella. In dit kitesurfblog gaan we in op isolatie en de werking van het gebruik van lagen. Daarna lees je mijn bevindingen in een review na ongeveer 10 kitesurf sessies in de kou met de Aurora Neoprene Jacket van 9 BFT.

9. Ruben Lenten terug op het water. Alle goeds man!

Ruben Lenten

Veel respect is op zijn plek voor onze Ruben Lenten. Ruben is een kitesurfer die jong onverwoestbaar was en extremer ging dan vele anderen. Ook kreeg Ruben op jonge leeftijd te maken met de spookziekte kanker. Dat overwon hij dankbaar en zijn leven kreeg meer betekenis. Later lag hij er weer af door een kitecrash. Het herstelproces en een kleintje in huize Lenten gaf zijn leven nog meer betekenis. Nu is hij weer terug op het water. Bekijk het prachtige filmpje. Doe eventueel ook mee met de Jump4Life actie.

10. Megaloop voor kitesurfers als marathon voor hardlopers?

Megaloop - koningsdag kitesurf blogs
Op het water met Bram Sanstra, Edwin Mabelis, Matthijs de Jonge. Jaloersmakend gewoon.

Deze stelling slaat natuurlijk nergens op want kitesurfen is een super diverse sport. Kitesurfen biedt voor ieder wat wils en het gaat erom dat je plezier hebt. Maar goed, ik heb de ambitie en de megaloop voelt als een soort mijlpaal. Als voor een hardloper die al 20 jaar hardloopt en nog nooit een marathon heeft gelopen. Op een gegeven moment moet het er voor velen toch van komen. In dit kitesurfblog beschrijf ik mijn persoonlijke struggle met de megaloop voor kitesurfers. Tips zijn welkom.

Kitesurf blogs top 10: er is meer

Dit was de absolute top 10 in het kader van Koningsdag kitesurf blogs. De meest gelezen kitesurf blogs en de populairste kitesurf informatie van KitesurfPro.nl tot nu toe in 2021. In het kader van een lijstje voor Koningsdag voor je samengesteld. Maar is natuurlijk veel meer moois te vinden op de site. Blader bijvoorbeeld eens door alle kitesurf tips of typ een zoekterm hieronder. Mis je iets laat het ons weten.

Support KitesurfPro.nl

Hopelijk waardeer je ons werk. Mocht je ons willen support, dan kan je dit doen door een gaaf KitesurfPro.nl t-shirt of hoody te bestellen. Dit wordt zeer gewaardeerd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *